Jusqu'où osera-t-il ?


(www.brusselnieuws.be - maandag 01 februari 2010)

MIVB-baas wil loonsverhoging

Brussel - MIVB-baas Alain Flausch vindt zijn jaarsalaris van 170.000 euro wat krap en vraagt om een pakket ter waarde van 300.000 euro. Op een moment dat de MIVB zelf 10 procent moet inleveren, valt die eis niet overal in goede aarde.

Flausch vraagt om een pakket (inclusief wagen met chauffeur en diverse premies) van 300.000 euro. Het is niet de eerste keer dat de directeur-generaal opslag vraagt.

Vakbond ACOD reageert verontwaardigd. “Dit is onwelvoeglijk”, stelt Alex Vonck in La Capitale. “Net op een moment dat iedereen de buikriem moet aanhalen en dat er voortdurend aan het personeel wordt gevraagd om looninspanningen. Als ik zie dat wij maanden moeten onderhandelen om 1 à 2 procent loonsverhoging los te peuteren vind ik dit echt te gek.”

MIVB-voorzitster Adelheid Byttebier (Groen!) sluit opslag voor Flausch niet meteen uit. “Ik wil dat deze kwestie snel wordt afgehandeld”, zegt ze in de krant. “Ik zie parameters die ervoor pleiten zijn salaris te verhogen. Hij heeft een opmerkelijk resultaat neergezet (onder Flausch vervoerde de maatschappij jaar na jaar opmerkelijk meer passagiers, red.) en moet blijven.”

Byttebier geeft aan dat bij een eventuele loonsverhoging voor Flausch ook het loon van adjunct directeur-generaal Kris Lauwers zal herbekeken worden. “Het een gaat niet zonder het ander."

-----------------------------

Avec l'augmentation des prix de transports à partir du 1 février??

Ce n'est même pas honteux, c'est scandaleux.

Et Byttebier qui est obligée de dire oui??
Cela me rapelle l'article de BDW de ce mois d'août, où Flaush disait: "Wij kunnen wel de ministers beinvloeden."

Et visiblement il peut aussi beinvloeden Mme Byttebier, qui ne semble pas plus que d'autres ministres, politiques, urbanistes, pouvoir imposer quoi que ce soit à la Stib.

Ce n'est pas la Stib qui est l'état dans l'état, c'est Mr Flaush qui est dictatorial
et on sait d'expérience que les dictateurs pensent à eux et non au bon fonctionnement de ce qu'ils sont sensés diriger.

Le mépris pour nos ministres, nos finances, les passagers, les espaces verts, les remarques des Bruxellois, de Monsieur Flaush est incommensurable.

Qui peut inverser cela et au moins nous garantir un bon fonctionnement des transports publics? ...qui a ce courage politique?

Anita Nys
Comité Longchamp-Messidor